Sunday, May 1, 2011

let's try.....muahahahhah






Aku sedang bosan seorang diri di rumah so inilah salah satu cara aku nk hilangkan bosan aku. Aku nk kongsi satu idea or taktik or skill macam mana nk simpn or store or hide any file (pic,doc,movie n dll) dalam picture.


1. Copy mana-mana picture yg korang ada tu and letakknya kt desktop korang tuuu


2. Create new winrar folder (any name) pastu korang simpn la pape file yg korang nk hide tu lam winrar tu


3. Pastu korang open CMD/command prompt

(- start - run - cmd )


4. Dalam cmd tu korang taip : copy /b namapiture.jpg + namawinrar.rar namabaru.jpg pastu korang hit enter


5. Try check kt desktop korang tu korang akan jumpa pic namabaru.jpg yg korang baru create tu. Lau korang nk check ada file pape tak lam pic namabaru.jpg tu korang create tu just right click dekat pic tu and open with winrar.


6. Done.


Any Question?hehe..Selamat mencuba..

2 OrAng bErkAtE-kAtE:

Farhan Yusoff said...

pening2.. ahaha

rIdz_fA said...

sng je kot.....

Post a Comment

Anda suke Anda Like